Diploma-uitreiking bij PraktechHet is een drukte van belang bij Praktech. De cursisten staan zenuwachtig te wachten met een drankje in de hand. Vandaag, na een traject van ruim een jaar, is de dag dat zij een diploma ontvangen. En velen willen dit moment met hen vieren.

Deze groep statushouders heeft het afgelopen jaar gewerkt aan zowel Nederlandse taal als hun technische vakkennis. Een intensief en leerzaam traject. Niet alleen op theoretische en vakkundig gebied, zo blijkt als ook de cursisten zelf aan het woord zijn. Door het contact met hun leraren en leermeesters hebben ze ook geleerd hoe de omgangsvormen zijn in onze maatschappij. Het is duidelijk dat zij onderling een bijzondere band hebben gekregen. Dat blijkt eens te meer als een van de cursisten deze groep van cursisten en hun leermeesters benoemd als familie.

De cursisten beëindigen dit traject vandaag met het ontvangst van een diploma of certificaat. Maar dat wil niet zeggen dat ze 'klaar' zijn. Een deel van deze cursisten zal starten met een reguliere vervolgopleiding. Een ander deel is inmiddels al aan het werk. Prachtige resultaten die een felicitatie waard zijn!

Bekijk ook ons foto-album voor een sfeerimpressie van deze uitreiking.


Dit traject is een samenwerking tussen Gemeente Maastricht, Leeuwenborgh en Praktech. Inmiddels is een tweede groep statushouders gestart met eenzelfde traject en volgt de derde groep in het najaar.

Meer informatie over dit traject? Neem gerust contact op, we delen graag onze ervaringen.

terug naar website Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!