Alterius tekent convenant Handle with Care

Handle with Care zorgt voor snelle sociale steun op school aan kinderen die thuis een geweldsincident hebben meegemaakt. Na een succesvolle pilot, waar ook onze school De Buitenhof (so-afdeling) aan deelnam, wordt Handle With Care met ondersteuning van de Provincie Limburg breed uitgezet in Zuid-Limburg.

Parkstad loopt hierin voorop.
Vijftien bestuurders tekenden op 6 juli het samenwerkingsconvenant Handle with Care Parkstad. 

Signaal op school

Uit studies blijkt dat in Nederland naar schatting 90.000-127.000 kinderen slachtoffer zijn van kindermishandeling. In Parkstad zijn in 2021 en 2022 respectievelijk 164 en 166 signalen Handle with Care afgegeven.

Vaak weet de buitenwereld van niets. Handle with Care biedt hierin hulp.

Hoe werkt het?

Handle with Care biedt leerkrachten in het primair onderwijs een signaal als er bij een kind thuis een huiselijk geweldsincident heeft plaatsgevonden waarbij de politie aan de deur kwam. Hierdoor kan de leraar de volgende dag extra steun bieden aan de leerling. Het doel van deze samenwerking is om de korte- en langetermijneffecten van stress te verminderen.

Ondertekening samenwerkingsconvenant

De Beweging Limburg tegen Kindermishandeling startte enkele jaren geleden twee pilots Handle with Care in Heerlen (2017) en Maastricht (2019). De conclusie op basis van deze pilots was om Handle with Care te borgen in de gemeenten Heerlen en Maastricht en uit te rollen over de andere Zuid-Limburgse gemeenten die hierbij willen aansluiten.

Vijftien bestuurders van gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Simpelveld, Voerendaal, GGD Zuid-Limburg en onderwijsorganisaties, waaronder ook Alterius, ondertekenden het samenwerkingsconvenant Handle with Care Parkstad.

Meer informatie vind je op de website van Augeo Foundation.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!