Iedere ochtend drinkt Maher eerst een kop koffie met zijn collega’s. En dan, om 08.15 uur begint de werkdag écht. Hij stapt met een collega in een busje en ze gaan op pad, heel Zuid-Limburg door en soms ook nog even over de grens.

Zoeken naar een geschikte werkplek

De 35-jarige Syriër woont sinds vijf jaar in Nederland. In 2019 kwam hij als cursist bij Praktech terecht. Hij volgde diverse cursussen en behaalde hiervoor al zijn certificaten.
Zijn eerste stage was bij een sloopbedrijf. Het bleek geen match. En dus ging Praktech op zoek naar een andere plek voor Maher.

Glaszetten een vak apart

Maher kwam bij Rob Felix Glas terecht. Door zijn leergierige houding raakte Maher al snel vertrouwd met het vak glaszetten. Want er komt heel wat kijken bij dit beroep. Een van de belangrijkste dingen is de veiligheid, zowel van de eigen medewerkers maar uiteraard ook van de omstanders. Het bedrijf besteedt hier dan ook veel aandacht aan.

De perfecte plek!

Ricardo, de bedrijfsleider van Rob Felix Glas, vertelt dat de werkwijze van Praktech precies aansluit bij datgene wat zijn bedrijf nodig heeft. ‘Je weet dat de werknemers die via Praktech binnenkomen de juiste werkhouding hebben. Natuurlijk zijn er nog dingen die we ze hier moeten leren, maar in de basis zit het goed. Dat komt omdat Praktech daar aandacht aan besteedt, niet alleen aan de technische vaardigheden. Praktech doet zoveel meer en dat merk je.’, aldus Ricardo.

Maher heeft het prima naar zijn zin in dit bedrijf. ‘Het is afwisselend werk, een leuk team en er wordt ook gelachen!’ vertelt Maher tevreden. En dat tevreden gevoel blijkt wederzijds. Het contract dat Rob Felix Glas Maher heeft aangeboden, is hiervan het overtuigende bewijs.

terug naar de website naar Praktech


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!