Ontmoet Juliëtte, onze blogger

Juliëtte à Campo werkt sinds 2004 bij De Buitenhof, school van Stichting Alterius.
Na vele jaren vervanging in onder- en bovenbouw en in de praktijkunit, werkt Juliëtte nu voor het derde jaar op rij als juf in de Projectgroep. Dit bevalt haar uitstekend!

Speciaal onderwijs

De liefde voor speciaal onderwijs kwam niet als een verrassing. Als kind hielp Juliëtte al mee op de mytylschool waar haar zus onderwijs volgde. Daar ontdekte ze al de voorliefde voor deze bijzondere doelgroep.

Gecharmeerd

De eerste stappen op het schoolplein van De Buitenhof herinnert Juliëtte zich nog heel goed. ‘Een leerling vloog direct op mij af om mij te bestoken met tientallen vragen. Ik was direct gecharmeerd van deze open-, kwetsbaar- én nieuwsgierigheid. Ik herken nu nog steeds in mijn huidige leerlingen wat ik destijds op dat schoolplein zag.’

Stigma

Juliëtte wil haar bijzondere momenten delen met anderen. ‘Het stigma rond de doelgroep waarmee ik werk verhult mijns inziens té vaak de schoonheid van mijn leerlingen en mijn vak.’ 
Lees over die schoonheid in haar blogs en je begrijpt waarom zij dit zo’n prachtig vak vindt!

De eerste blog van Juliëtte verschijnt op 9 december aanstaande.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!