Een Grapperhausje

Taco Bisscheroux, bestuurder van Stichting Alterius,
schrijft periodiek een blog voor deze site.
Actuele onderwerpen zullen de revue passeren.

Een Grapperhausje

Coronamoe of niet, we moeten er voorlopig nog aan geloven.
Bovendien wordt het ons niet gemakkelijk gemaakt om de juiste keuzes te maken.

De ene kant, de andere kant

Half trouwend Nederland heeft het feest uitgesteld en de andere helft heeft het in zeer kleine kring gevierd, zonder bordesscène.
Belgisch Limburg verklaart Nederlands Limburg tot oranje gebied en zegt er meteen bij grensverkeer niet te gaan controleren.
Wielrenners tijdens de beklimming van de Peyresourde worden dusdanig aangemoedigd, dat ze even nat van het zweet des aanschijns worden als het speeksel van benevelde supporters.
De ene leerkracht met een snotterend kind in het eigen gezin krijgt van het RIVM te horen dat gerust kan worden lesgegeven, de ander wordt gemaand thuis te blijven.

Klassen naar huis?

Collega’s die genoodzaakt zijn zich te laten testen, zijn, besmet of niet, minimaal een week uit de running. We zijn niet ver van het moment om klassen naar huis te sturen. Krapte op de arbeidsmarkt maakt dat er geen vervangers zijn.
Een dergelijk besluit nemen, is op zich niet lastig. Het is wel een uitdaging goed te communiceren met ouders, leerlingen, leerkrachten en verzorgers. Zodanig dat er begrip is voor een mogelijk vervelende boodschap.

Bijdragen aan begrip

Dan helpt het echt als beslissers duidelijk zijn in het beleid, een goed voorbeeld geven en de eigen verantwoordelijkheid van de burger helder begrenzen.
De uitdaging is dat we op z’n tijd allemaal beslissers zijn.

Taco Bisscheroux
bestuurder


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!