Verkiezingen
voor de leerlingenraad

De gemeenteraadsverkiezingen zijn nog maar net voorbij of de volgende stemronde is alweer gepland. Deze keer op De Buitenhof! De leerlingen stemmen hier voor hun eigen leerlingenraad.

Leerlingenraad

Deze raad wordt weer nieuw leven in geblazen nadat een aantal leerlingen de schoolbanken van De Buitenhof verlieten. Ook corona werkte niet mee aan de samenstelling, maar daar komt in de komende weken verandering in. Maar liefst vijf leerlingen van het VSO zullen een plekje bemachtigen in de leerlingenraad. Dit natuurlijk wel pas nadat alle andere jongeren hun stem hebben kunnen uitbrengen.

Leerzaam

Voor de jongeren is de leerlingenraad niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Zo krijgen de leden een verantwoordelijkheid en een leiderschapsrol. Ze moeten een sterke campagne bedenken om alle kiezers te overtuigen, maar eenmaal in de raad moet dit natuurlijk ook waargemaakt worden. Werk aan de winkel voor de jongeren! Ook de kiezers en hun stem zijn cruciaal voor de raad. Zij leren met de verkiezing dat ook hun mening ertoe doet. Een win-winsituatie dus!

Campagne

De pijlers binnen de campagne zijn overal te vinden in de schoolgangen. De meest uiteenlopende zaken komen voorbij, maar vooral aan het milieu wordt gedacht. Projecten over het klimaat en recycleer-lessen staan hoog op de agenda van meerdere kandidaten.

Ook de minder serieuze onderwerpen komen aan bod. Zo wil één leerling een groot schoolfeest en een blikje energydrank per jaar, terwijl een andere kandidaat strijdt voor een kartteam op school. Een andere leerling drukt zijn kiezers dan weer op het hart ‘Iedereen telt. You’re not alone!’.
Al bij al een zeer gemotiveerde groep met kandidaten!

Spannend

De verkiezing van de leerlingenraad belooft nog heel spannend te worden.
Nog voor de meivakantie weten we wie de jongeren van De Buitenhof gaat vertegenwoordigen.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!