Paarse Vrijdag

Door heel het land wordt op 8 december Paarse Vrijdag gevierd: dé dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand gepest of uitgesloten mag worden om wie die is.

Veilige plek

De school moet een veilige plek zijn voor iedereen, maar dat is helaas niet vanzelfsprekend. Kinderen, zoals een jongen die op dansles zit of een kind dat twee moeders heeft, worden bijvoorbeeld gepest omdat ze niet aan ‘de norm’ voldoen.
Een gelukkige jeugd voor elk kind, dát is de norm. En dus vieren we op Paarse Vrijdag dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht wie je bent, wat je hobby’s zijn, wat je huidskleur is, wat je gelooft of op wie je verliefd wordt.

Divers

Kinderen groeien op in een divers Nederland. Alle leerlingen hebben onderlinge verschillen: van huidskleur en religie tot hobby’s en gezinssamenstelling. En alles daartussenin. Die diversiteit zie je terug in het klaslokaal.
Gelukkig samenleven in een gezonde maatschappij betekent dus dat je in aanraking komt met mensen die anders zijn dan jij. Dat is een basisvaardigheid voor ieder kind, net zoals rekenen of taal.

Steentje bijdragen

Door actief aan de slag te gaan met diversiteit worden discriminatie en vooroordelen verminderd. Het kan pestgedrag bestrijden en voorkomen.
Uitsluiting is verschrikkelijk en geen enkel kind verdient het om dit mee te maken. Anderen behandelen met respect en begrip is gelukkig iets wat je gelukkig kunt leren. En daar dragen wij allemaal ons steentje bij aan.


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!