Onderwijsprogramma

Zorg en onderwijs onder één dak

Door zorg en onderwijs aan te bieden onder één dak wordt er gezorgd voor een integrale verbinding tussen zorg- en leerprocessen. Hierdoor wordt de bestede tijd aan zowel zorg als onderwijs effectiever benut. Er is een multidisciplinair team betrokken bij deze aanpak, bestaande uit leerkracht, groeps- en individuele behandelaren en gedragswetenschappers. Daarnaast heeft het team ook een viertal ambulant begeleiders, die intensieve ondersteuning bieden wanneer de stap naar de IZEO-groep te groot blijkt. Indien nodig worden andere specialisten benaderd en worden diagnostiek en therapie geïntegreerd in het programma.

Programma op maat

Iedere jongere krijgt een persoonlijk behandelprogramma, gericht op zijn of haar situatie en mogelijkheden. Omdat relatiegericht werken centraal staat, wordt er altijd gestart met individuele begeleiding. Het doel hiervan is te onderzoeken of er een klik is tussen de jongere, diens omgeving en de ambulant begeleider. Vervolgens kan een plan op maat worden gemaakt met passende acties aangevuld met groepsactiviteiten, trainingen, stages, werk en onderwijs.

Het integrale aanbod vindt op twee verschillende locaties plaats, namelijk op locatie Heldevierlaan in Heerlen en daarnaast ook op een buitenlocatie in Mariahoop. Op deze tweede locatie wordt met name aandacht besteed aan ervaringsgericht leren, trainingen en sport.

Meer informatie over IZEO is te vinden op de website van IZEO.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!