Toelating bij Via Icarus

Toelating

Jongeren kunnen alleen bij Via Icarus worden opgenomen met een machtiging gesloten plaatsing van de kinderrechter. Dit geeft al aan dat een plaatsing in Via Icarus een zware vorm van jeugdzorg betreft.
Plaatsing wordt dan ook pas ingezet als andere vormen van zorg niet hebben geleid tot het gewenste resultaat. Jongeren van Via Icarus volgen automatisch onderwijs bij Alterius.

Problematiek jongeren

De jongeren die bij Via Icarus verblijven, jongens en meisjes in de leeftijd van 12-18 jaar, kampen naast (ernstige) gedragsproblemen ook vaak met psychiatrische problematiek. Zij dienen te worden beschermd tegen zichzelf en/of anderen en hebben behandeling nodig. Kenmerkend is dat de jongeren voor hun plaatsing in Icarus veelal (nog) niet mee wilden werken aan behandeling.

Beslotenheid groepen

Via Icarus heeft diverse groepen waar jongeren kunnen worden geplaatst. Deze groepen verschillen van samenstelling en mate van beslotenheid. De groepen zijn verdeeld in aparte jongens-, meisjes- en gemengde groepen. Al deze groepen bieden gesloten jeugdzorg aan.

Meer informatie over IZEO is te vinden op de website van IZEO.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!