IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Onderwijs bij IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Alterius verzorgt onderwijs bij Via Icarus, een Jeugdzorgplusinstelling die onderdeel is van Via Jeugd. De jongeren die hier verblijven zijn in de leeftijd van 12 - 18 jaar.

Deze groep jongeren kampt met zeer ernstige gedragsproblemen. Zij zijn gebaat bij specialistische hulp, al dan niet in een gesloten setting. Vaak is er sprake van psychiatrische klachten, zoals autisme en ADHD, een (licht) verstandelijke beperking, (beginnende) verslaving aan alcohol of drugs, of van gedragsproblemen (agressie, grensoverschrijdend gedrag, trauma’s) door ervaringen met ernstige mishandeling, met seksueel grensoverschrijdend gedrag of met geweldpleging. 

De jongeren van Via Icarus krijgen één programma aangeboden, waarbij behandeling en onderwijs één geheel vormen. Dit programma heet IZEO: Integraal Zorg en Onderwijs.

Onderwijs bij IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Hieronder vind je de belangrijkste items rondom ons onderwijs op een rijtje. Zo krijg je een indruk van hoe wij te werk gaan en wat wij voor je leerling kunnen betekenen.
Uiteraard staan wij altijd voor je klaar om met je in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Toelating Via Icarus

Toelating

De eerste stap naar Via Icarus als (gesloten) jeugdzorginstelling begint met het aanmelden of doorverwijzen. Hoe ziet deze procedure er uit?

Onderwijsprogramma IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Onderwijsprogramma

Wat kan jouw leerling verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Is dit programma aan te passen als daar behoefte aan is? Wij vertellen het je graag.

Vervolg IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Vervolg

Bij het kiezen van de juiste school is, naast het hier en nu, ook het toekomstperspectief van jouw leerling van belang. Wij vertellen je de mogelijkheden in doorstroom- en vervolgtrajecten na IZEO Via Jeugd (Via Icarus).

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!