IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Alterius geeft onderwijs aan jongeren die verblijven bij Via Icarus, een Jeugdzorgplusinstelling die onderdeel is van Via Jeugd. Deze jongeren zijn in de leeftijd van 12 - 18 jaar. 

Deze groep jongeren kampt met zeer ernstige gedragsproblemen. Zij zijn gebaat bij specialistische hulp, al dan niet in een gesloten setting. Vaak is er sprake van psychiatrische klachten, zoals autisme en ADHD, een (licht) verstandelijke beperking, (beginnende) verslaving aan alcohol of drugs, of van gedragsproblemen (agressie, grensoverschrijdend gedrag, trauma’s) door ervaringen met ernstige mishandeling, met seksueel grensoverschrijdend gedrag of met geweldpleging. 

De jongeren van Via Icarus krijgen één programma aangeboden, waarbij behandeling en onderwijs één geheel vormen. Dit programma heet IZEO: Integraal Zorg en Onderwijs.

Onderwijs bij IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Hieronder vind je de belangrijkste items rondom ons onderwijs op een rijtje. Zo krijg je een idee van hoe wij werken en wat wij voor je kind kunnen betekenen.
Uiteraard staan wij altijd voor je klaar om met je in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Toelating

Toelating

De eerste stap naar Via Icarus als (gesloten) jeugdzorginstelling begint met het aanmelden of doorverwijzen. Hoe ziet deze procedure er uit?

Onderwijsprogramma IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Onderwijsprogramma

Wat kan je kind verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Is dit programma aan te passen als daar behoefte aan is? Wij vertellen het je graag.

Vervolg IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Vervolg

Op school is, naast het hier en nu, ook het toekomstperspectief van je kind van belang. Wij vertellen je welke doorstroom- en vervolgtrajecten er mogelijk zijn.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!