Voor ouders en verzorgers

Uw kind wordt geplaatst in een (gesloten) zorginstelling. We kunnen ons voorstellen dat u dan vragen heeft.
Wat betekent dit bijvoorbeeld voor het onderwijs van uw kind?
We vertellen het u graag.

Onderwijs in een zorginstelling

Alterius biedt onderwijs aan leerlingen die intern geplaatst zijn in een zorginstelling.
We werken vanuit de gedachte dat onderwijs onderdeel van de behandeling moet zijn. Volgens ons kunnen onze leerlingen zich optimaal ontwikkelen als onderwijs en zorg intensief samenwerken en afstemmen.
Op onze locaties vinden behandeling en onderwijs in één gebouw plaats. Dit biedt de leerling veiligheid en structuur.

Naast deze intensieve samenwerking tussen school en zorginstelling, is ook de samenwerking met ouders/verzorgers en leerling van groot belang voor het slagen van de behandeling en onderwijs.
Heronder vindt u locaties waar we onderwijs verzorgen. Informatie over onze locaties in Simpelveld en Geleen wordt binnenkort toegevoegd. U kunt hiervoor nu terecht op de site van IZEO.

We geven u hier inzicht in de onderwijsmogelijkheden van Alterius binnen de (gesloten) jeugdzorg. Zo weet u precies waar wij voor staan en wat wij uw kind kunnen bieden.

Via Icarus

Via Icarus

Via Icarus is een gesloten jeugdzorginstelling van Via Jeugd.
Hier verblijven jongeren (12 - 18 jaar) met ernstige gedragsproblemen, die tegen zichzelf en/of anderen beschermd moeten worden.

IZEO Urmond

IZEO Urmond

IZEO Urmond biedt een thuis aan jongeren (12 tot 27 jaar) met een licht verstandelijke beperking. Zij wonen in een behandelgroep van Gastenhof (onderdeel van Koraal) en krijgen onderwijs via Alterius.

Mondriaan

Mondriaan

Alterius geeft onderwijs aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Deze leerlingen zijn in behandeling bij Mondriaan.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!