Voor ouders en verzorgers

Je kind wordt geplaatst in of bij een (gesloten) zorginstelling. We kunnen ons voorstellen dat je dan vragen heeft.
Wat betekent dit bijvoorbeeld voor het onderwijs van je kind?
We vertellen het je graag.

Onderwijs en zorg volgens Alterius

Alterius verzorgt onderwijs op onderstaande locaties, waar leerlingen intern geplaatst zijn of (intensieve) behandeling krijgen. In totaal betreft het vijf verschillende instellingen waarmee wij nauw samenwerken: Care4Kidz, Koraal, Mondriaan, XONAR en Via Jeugd.

We werken vanuit de gedachte dat onderwijs onderdeel van de behandeling moet zijn. Volgens ons kunnen onze leerlingen zich optimaal ontwikkelen als onderwijs en zorg intensief samenwerken en afstemmen.
Op onze locaties vinden behandeling en onderwijs in één gebouw plaats. Dit biedt de leerling veiligheid en structuur.

Naast deze intensieve samenwerking tussen school en zorginstelling, is ook de samenwerking met ouders/verzorgers en leerling van groot belang voor het slagen van de behandeling en onderwijs.
Hieronder vindt u locaties waar we onderwijs verzorgen.

We geven je hier inzicht in de onderwijsmogelijkheden van Alterius binnen de (gesloten) jeugdzorg. Zo weet je precies waar wij voor staan en wat wij je kind kunnen bieden.

IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

IZEO Via Jeugd (Via Icarus)

Via Icarus is een gesloten jeugdzorginstelling van Via Jeugd.
Hier verblijven jongeren (12 - 18 jaar) met ernstige gedragsproblemen, die tegen zichzelf en/of anderen beschermd moeten worden.

IZEO Koraal (Urmond)

IZEO Koraal (Urmond)

IZEO Koraal (Urmond) biedt een thuis aan jongeren (vanaf 12 jaar) met een licht verstandelijke beperking. Zij wonen in een behandelgroep van Gastenhof (onderdeel van Koraal) en krijgen onderwijs via Alterius.

IZEO Koraal (Heerlen)

IZEO Koraal (Heerlen) biedt een programma aan jongeren vanaf acht jaar met een licht verstandelijke beperking. Zij wonen thuis of in een behandelgroep en krijgen behandeling door Koraal Gastenhof.

IZEO Care4Kidz

IZEO Care4Kidz

Thuiszitters uit de regio Maastricht-Heuvelland en Westelijk Mijnstreek krijgen hier zorg en onderwijs als één geheel aangeboden. Dit om de schoolse en sociale ontwikkeling van de leerling te herstellen.

IZEO XONAR (LWTC)

IZEO XONAR (LWTC)

Op deze locatie worden onderwijs en zorg als één geheel aangeboden aan thuiszitters uit Zuid-Limburg.

Mondriaan

Mondriaan

Alterius geeft onderwijs aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar. Deze leerlingen zijn in behandeling bij Mondriaan.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!