Icarus

Onderwijs bij Icarus

Alterius verzorgt onderwijs bij Icarus, een JeugdzorgPlusinstelling die onderdeel is van Stichting Jeugdzorg Sint Joseph (SJSJ). De jongeren die hier verblijven zijn in de leeftijd van 12 - 18 jaar.

Deze groep jongeren kampt met zeer ernstige gedragsproblemen. Zij zijn gebaat bij specialistische hulp, al dan niet in een gesloten setting. Vaak is er sprake van psychiatrische klachten, zoals autisme en ADHD, een (licht) verstandelijke beperking, (beginnende) verslaving aan alcohol of drugs, of van gedragsproblemen (agressie, grensoverschrijdend gedrag, trauma’s) door ervaringen met ernstige mishandeling, met seksueel grensoverschrijdend gedrag of met geweldpleging. 

De jongeren van Icarus krijgen één programma aangeboden, waarbij behandeling en onderwijs één geheel vormen. Dit programma heet IZEO: Integraal Zorg en Onderwijs.

Onderwijs bij Icarus (IZEO)

Hieronder vindt u de belangrijkste items rondom ons onderwijs op een rijtje. Zo krijgt u een indruk van hoe wij te werk gaan en wat wij voor uw leerling kunnen betekenen.
Uiteraard staan wij altijd voor u klaar om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Toelating Icarus

Toelating

De eerste stap naar Icarus als (gesloten) jeugdzorginstelling begint met het aanmelden of doorverwijzen. Hoe ziet deze procedure er uit?

Onderwijsprogramma Icarus

Onderwijsprogramma

Wat kan uw leerling verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Is dit programma aan te passen als daar behoefte aan is? Wij vertellen het u graag.

Vervolg Icarus

Vervolg

Bij het kiezen van de juiste school is, naast het hier en nu, ook het toekomstperspectief van uw leerling van belang. Wij vertellen u de mogelijkheden in doorstroom- en vervolgtrajecten na Icarus.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!