Via Keerpunt

Onderwijs in een justitiële jeugdinstelling

Alterius verzorgt onderwijs aan jongeren en jongvolwassen die verblijven in Via Het Keerpunt, een Justitiële Jeugdinstelling (JJI). Via Het Keerpunt is onderdeel van Via Jeugd. De jongeren, die hier tijdelijk zijn geplaatst, zijn in het kader van het strafrecht met politie en/of justitie in aanraking gekomen.

Onderwijs bij Via Het Keerpunt

Om u als ouder of verzorger op de hoogte te brengen van ons onderwijs hebben wij de belangrijkste items voor u op een rijtje gezet. Zo krijgt u een idee van hoe wij werken en wat wij voor uw kind kunnen betekenen.
Uiteraard staan wij altijd voor u klaar om met u in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Toelating

Toelating

Via Het Keerpunt is een justitiële jeugdinstelling. Hiervoor geldt geen reguliere toelatingsprocedure. We vertellen u graag hoe deze procedure er uit ziet.

Onderwijsprogramma

Onderwijsprogramma

Wat kan uw kind verwachten wanneer hij/zij bij ons op school start? Hoe ziet het onderwijsprogramma er uit? Is dit programma aan te passen als daar behoefte aan is? Wij vertellen het u graag.

Vervolg

Vervolg

Op school is, naast het hier en nu, ook het toekomstperspectief van uw kind van belang. Wij vertellen u welke doorstroom- en vervolgtrajecten er mogelijk zijn.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving!