Coronavirus en
onze school -
update 12 maart

Nieuwe maatregelen

Vanmiddag (12 maart) heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd voor het beheersen van de verspreiding van het coronavirus. Hierbij zijn de volgende maatregelen direct van belang voor onze scholen.

  • Scholen blijven open.
    Kinderen/jongeren vormen niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zijn er weinig besmettingen op scholen. Daarnaast zorgt het sluiten van scholen ook dat ouders thuis blijven die op andere plekken, bijvoorbeeld in de zorg, juist nu hard nodig zijn.
    Het sluiten van scholen draagt dus weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.
  • De overheid verwacht van mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten of keelpijn en eventueel koorts dat zij thuis blijven en sociale contacten mijden tot ze weer zijn opgeknapt.

Wat betekent dit voor onze scholen?

De scholen blijven open.
Op het moment dat onze leerkrachten zich ziek moeten melden, zal het ons niet lukken om vervanging te vinden. Dat zou betekenen dat we dan alsnog geen onderwijs kunnen geven en we schoollocaties zullen moeten sluiten.

Wij vragen u als ouders/verzorgers rekening te houden met deze mogelijkheid.
Houd voor het laatste nieuws deze site in de gaten.

Specifieke vragen?

Heeft u nog specifieke vragen over het coronavirus, hoe u zich hiertegen kunt beschermen of wanneer u uw huisarts moet raadplegen? Dan verwijzen wij u naar de website van het RIVM of de GGD Zuid-Limburg.

terug naar de website van St. Jozef


Deel deze pagina

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de Alterius Nieuwsbrief


Bedankt voor je inschrijving!