1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Inleiding

Stichting Alterius

Stichting Alterius heeft tot doel speciaal onderwijs te verzorgen aan kinderen en jeugdigen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek.De Stichting bestaat uit twee scholen:

  • De Buitenhof: een school voor kinderen met langdurige psychiatrische problematiek. De Buitenhof kent twee afdelingen, een afdeling Speciaal Onderwijs en een afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs.
  • Sint Jozef: een school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen. Ook deze school kent een afdeling Speciaal Onderwijs en een afdeling Voortgezet Speciaal Onderwijs.

SO/VSO St. Jozef

SO/VSO St. JozefSOVSO St. Jozef beschikt over een aantal unieke en specialistische onderwijsvoorzieningen. De school verzorgt o.a. onderwijs voor geïndiceerde zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK), leerlingen in een justitiële jeugdinrichting, leerlingen in een gesloten jeugdinrichting en leerlingen met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen.


Lees meer: SO/VSO St. Jozef


De Buitenhof

De BuitenhofDe Buitenhof heeft een regionale functie voor het verzorgen van onderwijs aan langdurige zieke (LZ) leerlingen met psychiatrische problematiek. Met deze specialisatie is de school uniek in Zuid-Limburg.

Lees meer: De Buitenhof


Ook AlteriusBuitenhofwebsite

Bezoekers Online

We hebben 27 gasten en geen leden online

Adres Gegevens

Stichting Alterius
Kloosterkensweg 6
6419 PJ Heerlen
tel:  045-5716111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stichtingalterius.nl
stjozefwebsite

Alterius is lid van:


world education forum