Schakelklas: leren op je eigen niveau

Naar aanleiding van een artikel van de Nationale Onderwijsgids over schakelklassen en passend onderwijs spraken we met Minke, coördinator van de schakelklas van De Buitenhof. In dit gesprek wordt duidelijk dat De Buitenhof, in samenwerking met diverse vo-scholen, dit schakelarrangement al enige tijd aanbiedt.
De leerlingen die in deze klas zitten, hebben allemaal via het Samenwerkingsverband een zogenaamd schakelarrangement gekregen. Zij moeten vervolgens binnen een jaar doorstromen naar de vo-school waarvoor zij staan ingeschreven.
Op de site van De Buitenhof staat het hele gesprek met Minke, net als de link naar het artikel van de Onderwijsgids.