1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Word jij onze nieuwe collega?

Stichting Alterius beheert 2 scholen voor speciaal onderwijs: St. Jozef in Cadier en Keer en de Buitenhof in Heerlen. St. Jozef werkt nauw samen met een aantal Jeugdzorgaanbieders waaronder de Stichting Jeugdzorg St. Joseph (SJSJ; Het Keerpunt, Icarus en Almata Ossendrecht) en Koraalgroep (Gastenhof). De Buitenhof werkt o.a. nauw samen met de kinder- en jeugdpsychiatrische kliniek van Mondriaan in Heerlen. Beide scholen kennen dus een specifieke doelgroep en hebben een regio-overstijgende functie.

Op dit moment zijn er diverse functies vacant binnen de stichting. Word jij onze nieuwe collega?

Genomineerd!

UNIK mbo onderwijsDe Buitenhof is met 'Unik MBO Onderwijs' genomineerd voor het Speciaal Project van LECSO (Landelijk Expertisecentrum voor Speciaal Onderwijs). LECSO zet hiermee projecten centraal die hebben bijgedragen aan vernieuwing en kwaliteitsverbetering in het speciaal onderwijs.

Unik MBO Onderwijs is een samenwerking tussen De Buitenhof, vso De Pyler (INNOVO) en Xaverius (Kindante).
Het motto? 'Als een jongere niet leert zoals wij lesgeven, moeten wij aan lesgeven zoals de jongere leert'

Op 24 november 2017, tijdens het jaarlijks congres van LECSO, zal het team van Unik nog een presentatie geven voor de vakjury. Daarna wordt bekendgemaakt welk project de prijs heeft gewonnen. Vanaf 12 oktober mag het publiek stemmen op haar favoriete project. Stem daarom massaal!

Schakelklas: leren op je eigen niveau

Naar aanleiding van een artikel van de Nationale Onderwijsgids over schakelklassen en passend onderwijs spraken we met Minke, coördinator van de schakelklas van De Buitenhof. In dit gesprek wordt duidelijk dat De Buitenhof, in samenwerking met diverse vo-scholen, dit schakelarrangement al enige tijd aanbiedt.

Lees meer: Schakelklas: leren op je eigen niveau


Samenwerking primair onderwijs Zuid-Limburg

Op 25 september 2017 presenteren vijftien schoolbesturen tijdens een werkconferentie een gezamenlijke visie over een toekomstbestendige inrichting van het primair onderwijs in Zuid-Limburg.
Niet eerder werkten vijftien schoolbesturen in Nederland samen om een visie te ontwikkelen.

Leerlingenkrimp
Aanleiding om met elkaar tot een gezamenlijk gedragen visie te komen, zijn de leerlingenkrimp in de regio Zuid-Limburg en de wet Passend Onderwijs.
Er gaan nu en in de toekomst minder kinderen naar het speciaal onderwijs. Ook gaan de schoolbesturen en gemeentebesturen nog meer samenwerken om een goed antwoord te geven op de krimp waar ieder bestuur en iedere gemeente mee te maken heeft.

Lees meer: Samenwerking primair onderwijs Zuid-Limburg


More Articles...

Ook AlteriusBuitenhofwebsite

Bezoekers Online

We hebben 5 gasten en geen leden online

Adres Gegevens

Stichting Alterius
Kloosterkensweg 6
6419 PJ Heerlen
tel:  045-5716111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.stichtingalterius.nl
stjozefwebsite

Alterius is lid van:


world education forum